Ingredience:
* 1,2 kg krájeného zeli
* 0,1 kg nakrájená mrkev
Na zálivku:
* 0,5 l horké vody
* 2 polévkové lžíce soli
* 1 bez vrchu polévková lžíce cukru
Příprava:
* nakrájet/nakrouhat zelí a mrkev
* porci zeli 1,2 kg promíchat s mrkví (nemačkat)
* v horké vodě rozpustit sůl a cukr
* uložit (utloukat) zeli do připraveného kýble/sklenice
* zalit připravenou zálivkou
* dat nahoru na zelí pytel s vodou na udržení zelí v zálivce
* kýbl nebo sklenici vodotěsné uzamknout a nechat v teple (22-24 stupňů) 2- 3 dny
* jednou za den otevírat a propichovat dřevěnou hůlkou v několika
místech (zeli, klesne dolu)
* po dvou dnech ochutnat, a pokud zeli je hotové – ukládat v
lednici!
Děkujeme a dobrou chuť!
Recept: Natalia Gorunova
Zdroj obrázku: Food фото создан(а) timolina – ru.freepik.com
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018