Italské domácí těstoviny

Těsto

Níže uvedený postup umožňuje vytvořit jakýkoliv typ italské těstoviny: spaghetti, tagliatelle, lasagne, ravioli atd.

Ingredience

  • 500 g semolinová mouka
  • 5 vejce (pravidlo je 1 vejce „M“ za 100 g semolinová mouka)

Postup

  • Důkladné rozmíchat mouka a vejce tak, aby vznikl homogenní těsto
  • Zabalit těsto do folie a nechat alespoň 30 minut v lednice

Vařeni

  • Vařit těstoviny ve slané vodě cca. 3 minuty

Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Ingredience

  • 500 g domácí spaghetti (viz výše uvedený recept)
  • 200 g extra panensky olivový olej
  • 6 až 12 stroužků česneku
  • 2 až 4 chilli papričky
  • 75 g petrželový list plochy
  • 200 g strouhaný parmezán
  • Pepř a sůl
  • Libovolně: cherry rajčaty

Postup

  • Nakrájet česnek na tenké plátky, petržel nasekat najemno, chilli na kostičky
  • Spaghetti vařit dle výše uvedený postup (nezapomeneme, že voda má byt slaná)
  • Opékat v pánve česnek v olivovém oleje, krátce pote přidat i chilli
  • Libovolně: přidat cherry rajčaty (rozpůlené)
  • Zastříkat vodu od spaghetti
  • Přidat spaghetti, parmezán (dvě třetiny), pepř, sůl a petržel
  • Důkladně promíchat, pak servírovat a posypat se zbývající parmezán

Recept od: Mariya Mortillaro

KOMENTÁŘE