BAŽE S KUŘECÍM MASEM
Pro 4 osoby
Suroviny
4 kuřecí prsa
200 g vlašských ořechů
2 stroužky česneku
1 lžička mletého koriandru
1 lžička šafránu
sůl
1 chléb gruzínský nebo český (gruzínský chléb lze koupit v některé z gruzínských restaurací)
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, vaříme ve vodě po dobu cca 20 minut. Uvařené maso vyndáme, vývar si dáme stranou. Vlašské ořechy, česnek, mletý koriandr, šafrán a trochu vody rozmixujeme v mixéru. Směs přidáme do kuřecího vývaru (není třeba použít celý vývar, poměr volíme dle chuti) a osolíme dle chuti. Omáčku už není třeba vařit. Kuřecí maso přelijeme ořechovou omáčkou, podává se studené. Servíruje se s chlebem – gruzínským nebo českým.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018