Pro 4 osoby
Suroviny
250 g černých fazolí
450 g jasmínové rýže
1 cibule
3 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
slunečnicový olej
bobkový list
oregano
mletý římský kmín
černý mletý pepř
sůl
Postup
1.Fazole namočíme na cca 8 hodin s jedním či dvěma bobkovými listy a poté vaříme po dobu cca 60 minut, dokud nejsou měkké. Vodu z fazolí slijeme a dáme stranou.
2. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Poté nakrájíme papriky na menší kousky.
3. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém orestujeme nakrájenou cibuli. Následně přidáme oregano, mletý římský kmín, mletý černý pepř a sůl. Přimícháme nadrcený česnek a orestujeme.
4. Poté přidáme propláchnutou a okapanou rýži, vařené fazole a vodu z fazolí a dusíme, dokud není rýže měkká.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018