Čevabčiči s ajvarem a cibulí

Ingredience pro 4.osoby

  • 800 g hovězího masa
  • pepř, sůl
  • 40 ml vody
  • 2 palíčky česneku
  • 3-4 Pita chleby (lepinjy)
  • 6 brambor

1. Příprava masa

Čas na přípravu (15 min)

  1. Převaříme 40 ml vody a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme nadrobno 2 stroužky česneku.
  2. Do vychlazené vody přidáme lžičku soli, nakrájený česnek a pepř dle chuti. Směs necháme přejít varem a poté necháme vychladnout.
  3.  Zchladnou směs nalijeme na maso a promícháme. Přikryjeme a necháme odstát v lednici přes noc (cca 24 hodin)

2. Příprava čevabčiči (25 min)

  1. Maso vyjmeme z lednice a nasekáme nebo rozmixujeme. Uřízneme horní okraj plastové lahve a přes otvor lahve ,,protáhneme“ maso. Dáváme si zejména pozor, aby v masu nebyl vzduch.
  2. Použijeme veškeré namleté maso a uděláme krásný válcovitý tvar čevabčiči. Maso lze také propracovat do požadovaného tvaru pouze rukama.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a čevabčiči smažíme ze všech stran, neustále je obracíme, aby byly dobře opečené.
  4. Brambory oloupeme a uvaříme ve vodě. Můžeme udělat bramborovou kaši.
  5. Čevabčiči se tradičně podávají pouze s Ajvarem (lze ho najít v ČR, v supermarketu, nebo specializovaných obchodech), cibulí a lepinjou (v ČR těžko najdeme, ale lze místo toho použít Pita chléb).

KOMENTÁŘE