Ingredience pro 4.osoby
- 800 g hovězího masa
- pepř, sůl
- 40 ml vody
- 2 palíčky česneku
- 3-4 Pita chleby (lepinjy)
- 6 brambor
1. Příprava masa
Čas na přípravu (15 min)
- Převaříme 40 ml vody a necháme vychladnout. Mezitím nakrájíme nadrobno 2 stroužky česneku.
- Do vychlazené vody přidáme lžičku soli, nakrájený česnek a pepř dle chuti. Směs necháme přejít varem a poté necháme vychladnout.
- Zchladnou směs nalijeme na maso a promícháme. Přikryjeme a necháme odstát v lednici přes noc (cca 24 hodin)
2. Příprava čevabčiči (25 min)
- Maso vyjmeme z lednice a nasekáme nebo rozmixujeme. Uřízneme horní okraj plastové lahve a přes otvor lahve ,,protáhneme“ maso. Dáváme si zejména pozor, aby v masu nebyl vzduch.
- Použijeme veškeré namleté maso a uděláme krásný válcovitý tvar čevabčiči. Maso lze také propracovat do požadovaného tvaru pouze rukama.
- Na pánvi rozehřejeme olej a čevabčiči smažíme ze všech stran, neustále je obracíme, aby byly dobře opečené.
- Brambory oloupeme a uvaříme ve vodě. Můžeme udělat bramborovou kaši.
- Čevabčiči se tradičně podávají pouze s Ajvarem (lze ho najít v ČR, v supermarketu, nebo specializovaných obchodech), cibulí a lepinjou (v ČR těžko najdeme, ale lze místo toho použít Pita chléb).