Doba přípravy: 15 – 20 minut. Počet osob : 4-6
Ingredience:
- basmati rýže – 500 gr.
- černý kardamom 2 – 3 ks
- jeera 2 čajové lžičky
- bobkový list 2 ks
- voda dle potřeby
- sůl dle potřeby
- ghee 3 polévkové lžíce
- Rýži dobře omyjte a lehce prosušte.
- Na pánvi ohřejte ghee, přidejte jeera, černý kardamom a bobkové listy.
- Poté, co se ingredience z bodu 2 dobře osmaží, přidejte rýži.
- Na pánev následně přidejte vodu, která musí být nad úrovni rýže o 2 – 3 cm. Rýži osolíme a zakryjeme pokličkou. Neodkrývejte pokličku, dokud z ní bude vycházet pára. Jakmile pára odcházet přestane, rýže je hotová.
Indické koření a další speciality můžete nakoupit v Praze :
Čapátí vegetariánské potraviny
Shalamar foods
Best Food Pákistánsko