Masala Chai recept (na dva šálky)
1) vezměte 1,3 šálky vody a dejte to na středně vysoký plamen
2) vložte dvě lžíce černého čaje
3) cukr dle chuti, používám lžičku na šálek
4) 1/2 lžičky čajového koření
5) nechte to vařit
6) přidejte šálek mléka
7) nechte jej vařit a oheň omezte na střední
8) nechte to vařit na mírném ohni po dobu 5-6 minut
9) servírujte horké
P.S poměr vody a mléka je většinou poloviční, ale vodu vezmeme o něco více než polovinu, abychom kompenzovali ztrátu vody jako páry v procesu přípravy. Bod 8. je také nejdůležitějším krokem. Pokud není dostatečně dlouhá doba vaření, čaj bude vodnatý. Dobrý čaj vyžaduje trpělivost.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018