Recept od paní Květy Dessie
150 g vařených brambor (jemně strouhaných)
250 g hrubé mouky
1 žloutek
1 lžíce rozehřátého másla
6 lžic mléka
Ze surovin zaděláme těsto. Uválíme váleček a rozkrájíme na přibližně stejně velké kousky. Každý kousek rozprostřeme rukou na placičku. Doprostřed dáme ovoce (jahoda, meruňka, švestka) a pečlivě zabalíme a zakulatíme v knedlíček. Knedlíčky vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 8 minut. Uvařené vyndáme z vody na talíř, rozkrojíme napůl a posypeme strouhaným tvarom, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Na posypání: tvrdý tvaroh, cukr moučka, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo
Jako variace: skořice, mletý mák
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018