Dezert Sooji Halwa
Doba přípravy: 30 – 45 minut. Počet osob: 4-6.
Ingredience:
- krupice 400 g.
- cukr 200 g.
- ghee 200 g.
- mandle 5-10 ks
- kešu 5-10 ks
- rozinky 5-10 ks
- kokosový prášek 2-3 polévkové lžičky
- kardamom 2 špetky
- šafrán 2 špetky
- Ořechy dobře omyjte.
- Na pánev dejte jednu polévkovou lžíci ghee a přidejte ořechy, rozinky a kokos.
- 5 – 6 polévkových lžic ghee dejte na velkou pánev, přidejte krupici a smažte to té doby, než krupice zhnědne. Přidejte cukr a dále několik vteřin smažte. Poté přidejte vodu a dále smažte, než se vytvoří jednotná masa.
- Stále míchejte, jakmile se vytvoří jednotná masa přidejte ořechy, kokos, rozinky a koření.
Indické koření a další speciality můžete nakoupit v Praze :
Čapátí vegetariánské potraviny
Shalamar foods
Best Food Pákistánsko