Ingredience pro 4 osoby:
maso hovězí- 800 g,
tuk – 100 g,
cibule – 2,
brambory -1 kg,
mrkev – 2,
zelí – ¼ zelí,
rajče -1 kg,
česnek – 1 palička
Sůl, koriandr, červený pepř, petržel – dle chuti.
Postup:
- Maso umyjte a nakrájejte na středně velké kusy.
- Do hrnce vložte tuk (tuk lze nahradit lžící rostlinného oleje), počkejte až se tuk rozehřeje a následně přidejte maso.
- Na maso položte vrstvu cibule nakrájené na poloviční kroužky.
- Posolte, posypte koriandrem a pepřem.
- Předejte mrkev nakrájenou na plátky.
- Dále na mrkev přidejte brambory nakrájené na čtvrtiny.
- Přidejte cibuli a koření.
- Přidejte vrstvu zelí.
- Poslední vrstvu tvoří plátky rajčat. Rajčata trochu osolíme.
- Dymlyamu vaříme cca hodinu. Během této doby by mělo být všechno připraveno.