Dymlyama

Ingredience pro 4 osoby:
maso hovězí- 800 g,
tuk – 100 g,
cibule – 2,
brambory -1 kg,
mrkev – 2,
zelí – ¼ zelí,
rajče -1 kg,
česnek – 1 palička

Sůl, koriandr, červený pepř, petržel – dle chuti.

Postup:

  1. Maso umyjte a nakrájejte  na středně velké kusy.
  2. Do hrnce vložte tuk (tuk lze nahradit lžící rostlinného oleje), počkejte až se tuk rozehřeje a následně přidejte maso.
  3. Na maso položte vrstvu cibule nakrájené na poloviční kroužky.
  4. Posolte, posypte koriandrem a pepřem.
  5. Předejte mrkev nakrájenou na plátky.
  6. Dále na mrkev přidejte brambory nakrájené na čtvrtiny.
  7. Přidejte cibuli a koření.
  8. Přidejte vrstvu zelí.
  9. Poslední vrstvu tvoří plátky rajčat. Rajčata trochu osolíme.
  10. Dymlyamu vaříme cca hodinu. Během této doby by mělo být všechno připraveno.

 

KOMENTÁŘE