Indický masala čaj

Masala Chai recept (na dva šálky)
  1) vezměte 1,3 šálky vody a dejte to na středně vysoký plamen
  2) vložte dvě lžíce černého čaje
  3) cukr dle chuti, používám lžičku na šálek
  4) 1/2 lžičky čajového koření
  5) nechte to vařit
  6) přidejte šálek mléka
  7) nechte jej vařit a oheň omezte na střední
  8) nechte to vařit na mírném ohni po dobu 5-6 minut
  9)  servírujte horké

P.S poměr vody a mléka je většinou poloviční, ale vodu vezmeme o něco více než polovinu, abychom kompenzovali ztrátu vody jako páry v procesu přípravy. Bod 8. je také nejdůležitějším krokem. Pokud není dostatečně dlouhá doba vaření, čaj bude vodnatý. Dobrý čaj vyžaduje trpělivost.

KOMENTÁŘE