Těsto
Níže uvedený postup
umožňuje vytvořit jakýkoliv typ italské těstoviny: spaghetti, tagliatelle,
lasagne, ravioli atd.
Ingredience
- 500 g
semolinová mouka
- 5 vejce
(pravidlo je 1 vejce „M“ za 100 g semolinová mouka)
Postup
- Důkladné
rozmíchat mouka a vejce tak, aby vznikl homogenní těsto
- Zabalit těsto
do folie a nechat alespoň 30 minut v lednice
Vařeni
- Vařit
těstoviny ve slané vodě cca. 3 minuty
Spaghetti Aglio Olio Peperoncino
Ingredience
- 500 g domácí
spaghetti (viz výše uvedený recept)
- 200 g extra
panensky olivový olej
- 6 až 12
stroužků česneku
- 2 až 4 chilli
papričky
- 75 g
petrželový list plochy
- 200 g
strouhaný parmezán
- Pepř a sůl
- Libovolně:
cherry rajčaty
Postup
- Nakrájet česnek na tenké plátky, petržel nasekat najemno, chilli na kostičky
- Spaghetti vařit dle výše uvedený postup (nezapomeneme, že voda má byt slaná)
- Opékat v pánve česnek v olivovém oleje, krátce pote přidat i chilli
- Libovolně: přidat cherry rajčaty (rozpůlené)
- Zastříkat vodu od spaghetti
- Přidat spaghetti, parmezán (dvě třetiny), pepř, sůl a petržel
- Důkladně promíchat, pak servírovat a posypat se zbývající parmezán
Recept od: Mariya Mortillaro