Jeera rýže

Doba přípravy: 15 – 20 minut. Počet osob : 4-6 

Ingredience:

  • basmati rýže – 500 gr.
  • černý kardamom 2 – 3 ks
  • jeera 2 čajové lžičky
  • bobkový list 2 ks
  • voda dle potřeby
  • sůl dle potřeby
  • ghee 3 polévkové lžíce
  1. Rýži dobře omyjte a lehce prosušte.
  2. Na pánvi ohřejte ghee, přidejte jeera, černý kardamom a bobkové listy.
  3. Poté, co se ingredience z bodu 2 dobře osmaží, přidejte rýži.
  4. Na pánev následně přidejte vodu, která musí být nad úrovni rýže o 2 – 3 cm. Rýži osolíme a zakryjeme pokličkou. Neodkrývejte pokličku, dokud z ní bude vycházet pára. Jakmile pára odcházet přestane, rýže je hotová.

Indické koření a další speciality můžete nakoupit v Praze :
Čapátí vegetariánské potraviny
Shalamar foods
Best Food Pákistánsko

 

KOMENTÁŘE