Katlama je pečený uzbecký koláč, který můžeme připravovat s náplní i bez. Z jednoduchých produktů můžete rychle připravit lahodné placky, které jsou vhodné jako příloha pro jakýkoli pokrm a čaj. Můžete si vyrobit placky s nádivkou (mleté maso, cibule). Receptura je jednoduchá, rychlá a chutná. Doufám, že vám to bude chutnat.
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4-6
Ingredience:
Pšeničná mouka cca 400 g.
Voda cca 200 ml.
Sůl (podle chuti)
Rostlinný olej (regulujeme sami) – 100 ml.
Máslo (roztavené a ochlazené) – 50 g.
Postup:
1. Do hluboké misky přidáme mouku (musí se prosít), poté do ní přidáme sůl, promícháme.
2. V mouce uděláme “drážku“ a nalijeme do ní vodu pokojové teploty.
3. Těsto mícháme, dokud se nepřestane přilepovat na ruce. Množství mouky a vody regulujeme dle sebe. Těsto dáme do kulaté misky, zakryjeme ručníkem a necháme na 15 minut odpočinout.
4. Pracovní plochu posypeme moukou a vyválíme těsto do vrstvy tloušťky nejvíce 1 mm.
5. Máslo necháme roztát, vychladnout a rovnoměrně namažeme na povrch těsta.
6. Nyní je potřeba stočit placku těsta do roličky.
7. Roličku utvořenou z těsta nakrájíme na kusy o délce asi 4-5 cm.
8. Každou roličku opětovně vyválíme na placku.
9. Placky osmažíme v horkém oleji na obou stranách. Připravené placky dáme do ubrousku proto, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018