Suroviny pro 4. osoby
8-10 kusů kuřecích stehen
1 cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej
1/2 zelené papriky
1/2 plechovky rajčatového pyré
mletý římský kmín
černý mletý pepř
1 bujón slepičí
sůl
Postup
1.Marinujeme kuře se solí a pepřem, potom potíráme drceným česnekem.
2. Cibuli a papriku nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olej,na kterém orestujeme nakrájenou cibuli,papriku a rajčatové pyré.
3. Přidáme kuře a osmažíme. Přidáme dostatečné množství vývaru (voda s bujónem) tak, aby bylo celé maso ponořené a necháme vařit na středním ohni.
4. Když je kuře téměř měkké, přidáme brambory (oloupané a nakrájené na kousky) a trošku římského kmínu. Dle chutí, přidáme sůl a pepř.
5. Necháme vařit, dokud omáčka nezhoustne. Maso podáváme s Congri.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018