Uvaříme čočku v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme rýži v osolené vodě do změknutí. Scedíme. Uvaříme těstoviny, scedíme a propláchneme. Tyto tři ingredience dáme do jednoho hrnce. Osmažíme cibulku dozlatova. Přebytečný olej z ní nalijeme ke směsi čočky, těstovin a rýže, toto dáme na oheň a vaříme 7-10 minut, mícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu a nepřipálila. Servírujeme na talíř, polijeme rajčatovou omáčkou a usmaženou cibulkou. Podle chuti můžeme pokapat omáčkou z chilli papriček nebo z česneku.
(Samia Abdennour, Egyptian Cooking – A Practical Guide, The Američan University in Cairo Press, 1984 a 1996, egyptská kuchyně)
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018