Mandlový krém Mascarpone

Ingredience

  • 250 g čerstvý Mascarpone
  • 2x žloutek
  • 1x vanilkový cukr
  • 50 g krystalového cukru
  • 50 g plátkových mandli (ideálně domácí pražené)
  • 0.5 dl Amaretto (mandlového likéru)
  • 125 g slazeného mléka
  • 50 g rumu
  • Cukrářské piškoty (savoiardi)
  • Ovoce na dekorace (jahody, maliny nebo borůvky, dle chutí, ideálně kysely)
  • Větvička máty nebo meduňka na ozdobení

Postup

  • Polovina mandli nechat bokem, další polovina rozmixovat najemno
  • Piškoty vložit do sklenek či mističek a zalit slazeného mlékem rozmíchaným s rumem
  • Žloutky vyšlehat s cukrem „do běla“ a přidat Mascarpone, Amaretto a rozmixované mandli
  • Krém důkladně a opatrně promíchat, pak naplnit do cukrářského sáčku a pečlivě nastříkat na piškoty
  • Ozdobit s ovoce, nerozmixované pražené mandlí a větvičky

Recept od: Mariya Mortillaro

KOMENTÁŘE