Ingredience
- 250 g čerstvý
Mascarpone
- 2x žloutek
- 1x vanilkový
cukr
- 50 g
krystalového cukru
- 50 g
plátkových mandli (ideálně domácí pražené)
- 0.5 dl
Amaretto (mandlového likéru)
- 125 g
slazeného mléka
- 50 g rumu
- Cukrářské
piškoty (savoiardi)
- Ovoce na
dekorace (jahody, maliny nebo borůvky, dle chutí, ideálně kysely)
- Větvička máty
nebo meduňka na ozdobení
Postup
- Polovina mandli nechat bokem, další polovina rozmixovat najemno
- Piškoty vložit do sklenek či mističek a zalit slazeného mlékem rozmíchaným s rumem
- Žloutky vyšlehat s cukrem „do běla“ a přidat Mascarpone, Amaretto a rozmixované mandli
- Krém důkladně a opatrně promíchat, pak naplnit do cukrářského sáčku a pečlivě nastříkat na piškoty
- Ozdobit s ovoce, nerozmixované pražené mandlí a větvičky
Recept od: Mariya Mortillaro