Ruská kuchyně

Mezi nejstarší, původní pokrmy Ruska patří kaše. Připravuje se v mnoha variantách, slaná i sladká. Předností je jednoduchá příprava, vysoká energetická hodnota i dostupnost zdrojů. Kaše se podává ke snídani nebo jako příloha. Velice rozšířené jsou také moučné výrobky. Pirožky, vatrušky, chačapury, pampušky a další výrobky převážně pečené a smažené se podávají hlavně k polévkám, ale jsou vítanou pochoutkou na každém stole.
Nádivky jsou různorodé masové směsi, drůbeží i rybí náplně, špenát, zelí nebo ze sladkých nádivek to může být tvaroh, mák, jablka a jiné, podle fantazie a možností.

Polévky jsou známy svým vyhraněným charakterem a kvalitou. Také vývar s pelmeněmi působí na stole velice zajímavě a překvapí vaše hosty. Výhodou je, že lze připravit předem, v syrovém stavu je uložit do mrazáku a před podáváním uvařit.
Nejčastější surovinou pro přípravu salatú je zelí. Ruské kuchařské knihy uvádějí jen u zelených salátů až patnáct druhů přípravy. Typické pro ruskou kuchyni je i hojné zpracování červené řepy. V chucení se dává přednost přírodní kyselosti před umělým dokyselováním. Patrně je to především u okurek, které jsou konzumovány slané.

Maso je děleno poněkud jiným způsobem než u ás. Je to dáno jeho použitím a zpracováním. Převládají receptury z mletého masa, s výrazným podílem skopového.
Ryby, kaviár, raci a krabi tvoří skupinu, pro kterou nemáme takové podmínky, jakými se vyznačuje bohatství ruské kuchyně.

http://www.wildwest.cz/typicke-znaky-ruske-kuchyne/

KOMENTÁŘE