Rychlokvašené zelí

Ingredience:

* 1,2 kg krájeného zeli

* 0,1 kg nakrájená mrkev

Na zálivku:

* 0,5 l horké vody

* 2 polévkové lžíce soli

* 1 bez vrchu polévková lžíce cukru

Příprava:

* nakrájet/nakrouhat zelí a mrkev

* porci zeli 1,2 kg promíchat s mrkví (nemačkat)

* v horké vodě rozpustit sůl a cukr

*  uložit (utloukat) zeli do připraveného kýble/sklenice

* zalit připravenou zálivkou

* dat nahoru na zelí pytel s vodou na udržení zelí v zálivce

* kýbl nebo sklenici vodotěsné uzamknout a nechat v teple (22-24 stupňů) 2- 3 dny

* jednou za den otevírat a propichovat dřevěnou hůlkou v několika

místech (zeli, klesne dolu)

* po dvou dnech ochutnat, a pokud zeli je hotové – ukládat v

lednici!

Děkujeme a dobrou chuť!

Recept: Natalia Gorunova

Zdroj obrázku: Food фото создан(а) timolina – ru.freepik.com

KOMENTÁŘE