Recept pro 4. osoby
Těsto:
hladká mouka cca 750 g
vejce 2 ks
mléko 0,5 l
cukr 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
Ve větší míse nebo v hrnci smícháme vejce, sůl, cukr a mléko. Přidáme cca 250 g mouky. Vypracujeme jemné těsto (jako na palačinky). Těsto v hrnci chvíli zahříváme na mírném ohni za stálého míchání, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme a přidáváme mouku. Těsto několik minut na válu dobře prohněteme a necháme 20 min odpočinout.
Náplň TVAROH
Asi 300 g tvarohu promícháme s cukrem podle chuti (cca 3-4 lžíce).
Náplň VIŠEŇ
Rozmrazíme odpeckované višně a do každého varenika přidáme 2-3 višně společně s půl lžičkou cukru.
Vareniki vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 5 minut. Potom opatrně vyndáme a přidáme máslo nebo olej. Servírujte s zakysanou smetanou.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018