Recept pro 4. osoby
Těsto :
hladká mouka 0,5 kg
žloutky 3 ks
máslo 25 g
voda 100 – 150 ml
sůl 1 lžička
cukr 1 lžička
Mouku nasypeme do větší mísy.
Do hrnku dáme žloutky, sůl, cukr a promícháme. Přidáme vodu a rozpuštěné máslo. Důkladně promícháme s moukou, aby se vytvořila celistvá hmota.
Těsto několik minut na válu dobře prohněteme a necháme 20 min odpočinout.
Náplň BRAMBORY
Asi 0,5 kg oloupaných brambor uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Přidáme pepř, osmahnutou jednu cibuli a dobře promícháme.
Náplň ZELÍ
Na jemno nakrájíme jednu cibuli, nastrouháme jednu mrkev a zpěníme na rozehřátém oleji.
Asi 0,5 kg zelí nakrájíme na nudličky, promačkáme, vložíme do hrnce spolu s osmaženou cibulí a mrkví, posypeme pepřem a solí, podlijeme trochou vody, důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut doměkka. Pak přidáme cca 100 – 150 g. rajského protlaku, dobře promícháme a chvíli dusíme pod pokličkou.
Vareniki vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 5 minut. Potom opatrně vyndáme a přidáme máslo nebo olej. Servírujte s zakysanou smetanou.
Food blog | Etnická Kuchyně designed by: Hammam Yousef :: Copyright © 2017 - 2018