ArchiveTemplate

Okroshka

Ingredience: 5 vařených brambor 5 vařených vajec 8 ředkviček 2-3 čerstvé okurky 300 g vařené klobásy 1 svazek kopru 1 svazek zelené cibule Sůl a pepř podle chuti kefír –…
Pokračovat...

Mandlový krém Mascarpone

Ingredience 250 g čerstvý Mascarpone2x žloutek1x vanilkový cukr50 g krystalového cukru50 g plátkových mandli (ideálně domácí pražené)0.5 dl Amaretto (mandlového likéru)125 g slazeného mléka50 g rumuCukrářské piškoty (savoiardi)Ovoce na dekorace…
Pokračovat...

Italské domácí těstoviny

Těsto Níže uvedený postup umožňuje vytvořit jakýkoliv typ italské těstoviny: spaghetti, tagliatelle, lasagne, ravioli atd. Ingredience 500 g semolinová mouka5 vejce (pravidlo je 1 vejce „M“ za 100 g semolinová…
Pokračovat...

Rychlokvašené zelí

Ingredience: * 1,2 kg krájeného zeli * 0,1 kg nakrájená mrkev Na zálivku: * 0,5 l horké vody * 2 polévkové lžíce soli * 1 bez vrchu polévková lžíce cukru…
Pokračovat...

Chačapuri

Co budete potřebovat :   Těsto: hladká mouka -200g drozdí -6g cukr -2g sůl -5g vejce 1 olej -8ml mléko nebo voda -120ml. Náplň: sýr Caciotta fresca nebo cihlová Mozzarella -250g…
Pokračovat...

Mexické buchtičky mantecadas (AJ)

Receipe from Patricia Montes: Mexican Mantecada (shortbreads) Ingredients: o 2 Eggs (size L) o 125 g of sugar (½ cup plus 1 tablespoon) o ½ cup of vegetable oil or…
Pokračovat...

Tvarohové ovocné knedlíky

Recept od paní Květy Dessie 200 g měkký tvaroh 1 lžíce másla 2 vejce 5 lžic mléka 400 g hrubá mouka špetka soli Máslo rozpustíme a ze surovin zpracujeme těsto.…
Pokračovat...

Bramborové ovocné knedlíky

Recept od paní Květy Dessie 150 g vařených brambor (jemně strouhaných) 250 g hrubé mouky 1 žloutek 1 lžíce rozehřátého másla 6 lžic mléka Ze surovin zaděláme těsto. Uválíme váleček…
Pokračovat...

Kynuté ovocné knedlíky

Recept od paní Květy Dessie KYNUTÉ TĚSTO NA OVOCNÉ KNEDLÍKY 400 g Hrubá mouka Ovoce: jahody 10 g čertsvé droždí meruňky 15 g cukr švestky 170 ml mléko 1 vejce…
Pokračovat...

Indický masala čaj

Masala Chai recept (na dva šálky)   1) vezměte 1,3 šálky vody a dejte to na středně vysoký plamen   2) vložte dvě lžíce černého čaje   3) cukr dle…
Pokračovat...

Řecká gemista

Rodinný recept od babičky: Peter Koutsos GEMISTA Ingredience: 1 rajče a 1 paprika na osobuAsi 2 lžíce syrové dlouhozrnné bílé rýže na jeden kus zeleninyOlivový olejMátaCukr Sůl Pepř Bramborová krupice…
Pokračovat...

Japonské temari sushi

Rodinný recept: Atsuko Kanie Temari Sushi ~ sushi ve tvaru koule Může se zdát, že sushi je pro domácí přípravu těžké, ale není to tak.Tento recept na temari sushi vás…
Pokračovat...

Ázerbajdžánská dolma

Rodinný recept: Inna Papsheva Samotná Dolma je pokrmem orientální tradiční kuchyně a v každé Ázerbájdžánské rodině se připravuje odlišným způsobem. Dolma v ázerbajdžánském stylu se připravuje z čerstvých listů hroznů,…
Pokračovat...

Mix veg raita

Mix veg raita - omáčka, kterou podáváme s hlavním jídlem Doba přípravy: 10 - 15 minut. Počet osob: 4-6 Ingredience: syrovátka 500 g. okurka 1 ks rajče 2 ks cibule…
Pokračovat...

Chole Chawai

Chole Chawai (cizrna s rýži) Doba přípravy: 30 - 45 min. Počet osob: 4-6. Ingredience: Suroviny 300g cizrny (uvařená či zkonzervy) 150g cibule 150g rajče 1 celý zázvor 1 menší…
Pokračovat...

Jeera rýže

Doba přípravy: 15 - 20 minut. Počet osob : 4-6  Ingredience: basmati rýže - 500 gr. černý kardamom 2 - 3 ks jeera 2 čajové lžičky bobkový list 2 ks voda dle…
Pokračovat...

Chalva z krupice

Dezert Sooji Halwa  Doba přípravy: 30 - 45 minut.  Počet osob: 4-6.  Ingredience: krupice 400 g. cukr 200 g. ghee 200 g. mandle 5-10 ks kešu 5-10 ks rozinky 5-10 ks kokosový prášek 2-3 polévkové lžičky kardamom 2 špetky šafrán 2 špetky Ořechy dobře…
Pokračovat...

Aam Panna

Doba přípravy je 10 minut. Počet osob: 4-6. Ingredience: syrové mango 300 g mátové listy 4 listy kmínový prášek 1 čajová lžička černá sůl 1 čajová lžička cukr 2 lžíce…
Pokračovat...