Ingredience 250 g čerstvý Mascarpone2x žloutek1x vanilkový cukr50 g krystalového cukru50 g plátkových mandli (ideálně domácí pražené)0.5 dl Amaretto (mandlového likéru)125 g slazeného mléka50 g rumuCukrářské piškoty (savoiardi)Ovoce na dekorace…
Těsto Níže uvedený postup umožňuje vytvořit jakýkoliv typ italské těstoviny: spaghetti, tagliatelle, lasagne, ravioli atd. Ingredience 500 g semolinová mouka5 vejce (pravidlo je 1 vejce „M“ za 100 g semolinová…
Ingredience: * 1,2 kg krájeného zeli * 0,1 kg nakrájená mrkev Na zálivku: * 0,5 l horké vody * 2 polévkové lžíce soli * 1 bez vrchu polévková lžíce cukru…
Vietnamské smažené jarní závitky Oblíbené vietnamské jídlo, které je známé i ve světě. Ingredience na “nem rán” 500 g mleté vepřové maso (nejlépe bůček nahrubo namletý) 1 mrkev, 1 kedlubna,…
je velmi oblíbené bezmasé jídlo. V Egyptě je spousta rychlých občerstvení s touto specialitou. Suroviny: 1 hrníček hnědé čočky 1 hrníček rýže 1/8 kg těstovin (nejlépe malé válcovité tvary) 2…
TAMR U SUMSUM Suroviny 450 g datlové pasty (lze koupit v obchodě Chez Amis, Spálená 15) 200 g piškotů 1/3 kostky másla strouhaný kokos na obalení sezam na obalení Postup Piškoty…
Suroviny 200 g borůvek/kalina 2 lžičky medu 1 citron (2 lžičky citronové šťávy) vroucí vodu Postup přípravy receptu Borůvky spaříme a necháme chvilku namočené. Z těch ostatních to je hotové…